marți, 13 martie 2012

Salata Tricolore (Avocado, Mozzarella si Tomate)

Se stie ca Avocado este un fruct minune, cu proprietati deosebite pentru organism. In Romania nu prea il folosim, este adevarat ca nefiind de prin zona noastra, este si mai scump si nici nu se adapteaza retetelor  traditionale romanesti.
Probabil ca multi ati incercat aceasta salata... Se regaseste in 90% din cazuri in restaurantele italienesti, dar cele conduse de italieni...nativi.



Pentru 2 persoane aveti nevoie de:

- 1 pachet branza mozzarella (150 - 200 gr)
- 1 avocado copt ( cand il alegeti, aveti grija sa fie moale, sa intre degetul putin in el...In caz contrar, infasurati-l intr- o hartie de ziar si pastrati-l la intuneric macar o noapte)
- 2 rosii medii
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- sare si piper dupa gust
- oregano (doar daca va place - nu este indispensabil)
- zeama de la o lamaie

Se feliaza ingredientele se adauga ulei, zeama lamaie, sare, piper si oregano.  Atat de simplu! Decoratiunea am facut-o cu 2 frunze de busuioc ca sa raman in spiritul "a la italiana".
Dupa cum observati culorile ingredientelor sunt cele ale steagului Italiei, de aici si numele de Tricolore.
Se mai poate adauga si spanac fiert sau baby spinach.

Que aproveche amig@s!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu