miercuri, 7 noiembrie 2012

Supa crema de ciuperci

Ce poate fi mai delicios decat o supa crema de ciuperci! Credeti-ma,  nimic! Pentru aceasta reteta m-am inspirat din reteta pentru risotto cu ciuperci si am facut bine, pentru cu aceasta supa pe langa faptul ca este foarte buna, este si foarte hranitoare.
Este o varianta rapida si cu siguranta va veti impresiona familia sau invitatii cu aceasta minunatie!



Ingrediente (4 portii):
aproximativ 700 gr ciuperci champiniones
1-2 cepe medii
1/2 pahar orez
1,2 l de supa de legume (preferabila in locul apei)
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper alb dupa gust
200 ml smantana dulce pt gatit

Optional:
1/2 pahar vin alb
parmezan proaspat ras

Pt decor:
patrunjel verde
2-3 ciuperci laminate
20 gr unt

Spalam bine ciupercile, sub jet de apa rece fara ca acestea sa se imbibe de apa. Le curatam si folosim si coditele carora le taiem partea de jos. Le lasam la scurs. Inainte de a le pune la foc taiem ciupercile in jumatate sau chiar in sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Taiem ceapa si o punem la calit intr-o oala incapatoare in care am incalzit putin uleiul de masline.


Eu am folosit ceapa de apa pentru ca este mai dulceaga decat cea alba, normala. Cand ceapa devine transparenta adaugam si ciupercile si orezul si le calim pentru 3-4 minute la foc mediu. Orezul nu il spalam in prealabil pentru ca va pierde din continutul sau de amidon, care are efect de ingrosare.

Daca dorim sa punem si vin alb, acum este momentul. Il adaugam si in momentul in care incepe fierberea s-a evaporat alcoolul.
Urmatorul pas este sa punem supa peste ciuperci si sa lasam la fiert la foc mic spre mediu, in jur de 20 minute.

Cand timpul este gata si orezul este fiert dam deoparte oala de pe foc.


Cu ajutorul blenderului vertical transformam supa in crema, peste care adaugam si smantana pentru gatit. Asta daca doriti! Intr-adevar smantana ii da un gust mai bun si ii deschide si culoarea. Daca punem smantana mutam iar pe foc pentru 3-4 minutele, amestecand continuu!


Intre timp prajim paine sau facem crutoane. Fiind o supa foarte satioasa se poate renunta la paine fara probleme.

Daca dieta ne permite, putem rade putin parmezan si apoi sa decoram farfuria.
Pt decor, in putin unt, sotam cateva feliute de ciuperci si pregatim si cate o crenguta de patrunjel.

Of doamne! Nu mai am  supa si scriind acest articol mi s-a facut mare pofta, iaaaarrr!!! :(
Que aproveche amig@s!





8 comentarii:

  1. Eu nu ma dau in vant dupa ciuperci, dar pot sa spun ca supa crema m-a cucerit din prima! Asa ca nu pot sa spun decat ca-mi place mult ce ai facut tu aici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Paula ca este pe placul tau! Nici eu nu ma dau in vant dupa ele, dar incerc sa prepar din ele mancaruri delicioase pentru ca sunt printre cele mai sanatoase proteine vegetale pe care trebuie sa le consumam frecvent! Te pup

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cris sa o incerci! Gustul este precum arata! Pupici

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Bv! Sunt un substitut excelent pt carne de care ar trebui sa profitam!

      Ștergere